بررسی گوشی Poco F5 Pro
در بررسی گوشی Poco F5 PRO ابتدا به تاریخچه پوکو نگاهی میاندازیم، پوکو زیرمجموعه شرکت تجاری شیائومی با گوشی Poco F1 شروع به کارکرده است و نسبت به قیمتش، عملکرد باورنکردنی را به اجرا گذاشته است و نامی اختصاصی برای خود دست و پا کرده است. از آن زمان، این شرکت سبد محصولات خود را گسترش داده تا دستگاههای مقرون به صرفه بیشتری را برای دستیابی به مخاطبان بیشتر دربرگیرد. درمیان همه این موضوعات، احساس میشود که محصولات پرچمدار پوکو با طراحیاولیه خود بیشتر بر روی گیمرها متمرکز شدهاند. با Poco F5 Pro، این شرکت درحال بازگشت به دوران اوج خود است وگوشیهایی با مشخصاتی شبیه به پرچمداران و با قیمتی مقرون به صرفه به بازار روانه میکند.
پوکو اف۵ پرو با استفاده از تراشهSnapdragon 8+ Gen 1، مشخصات قابل توجهی را ارائه میدهد و تمام ویژگیهایی را که میتوانید بخواهید را شامل میشود: پنل OLED با نرخ رفرش ریت بالا، شارژ سریع سیمی، شارژ بیسیم وکیفیت ساخت عالی و….، اگر میتوانید با MIUI 14 و بهروزرسانیهای نرمافزاری پوکو کنار بیایید، پوکو f5 Pro انتخاب مناسبی است.
بررسی گوشی پوکو f5 پرو در بخش طراحی و صفحه نمایش
در بررسی گوشی POCO F5 PRO، به بخش طراحی و صفحه نمایش میپردازیم، پوکو اف۵ پرو به لطف پنلهای جلو و پشت شیشهای و همینطور شاسی پلاستیکی به همراه لبههایگرد، ظاهر و حس عالی را تداعی میکند و با وجود صفحه نمایش ۶٫۶۷ اینچی، پوکو F5 پرو بسیار جمع وجور است.
در بررسی گوشی Poco F5 Pro یکی از مهمترین اشکالات این گوشی، محل قرارگیری اسکنر اثر انگشت زیر نمایشگر است، زیرا میتوانست کمی بالاتر قرار بگیرد. همیشه احساس میکنید که انگشت شستتان را کمی بیش از حد باید درازکنید تا به اسکنر اثر انگشت برسد.
این گوشی دارایگواهی IP53 است و دارای حفاظت محدود در برابر نفوذ گرد و غبار و آب است. بنابراین، درحالی که پوکو را نمی توان در آب فرو برد، اما باید به راحتی از یک یا دو پاشش باران جان سالم را به در ببرد. پوکو دوربین پشتی سهگانه را در یک شکل مستطیلی با یک فریم آلومینیومی گرد ضخیم، که در هردو طرف آن جایگذاری شده است، قرار داده است.
پوکو نسخه سفید و مشکی پوکو اف۵ پرو را به بازار روانه کرده است. به دلیل روکش براق، اثرانگشت به راحتی قابل مشاهده نیست. اما در زیر نور مناسب، درنهایت خراشهایی که شیشه برمیدارد، خودشان را نشان میدهند. Poco F5 Pro یک حسگر IR را در خود جای داده است، چیزی که یک دهه پیش در میان اکثر گوشی های اندرویدی پرچمدار رایج بود. برنامه Mi Remote، این امکان را دارد که از تلفن برای کنترل تلویزیون هوشمند، AC و سایر دستگاههای هوشمند به راحتی استفاده کرد.
یک پنل ۶٫۶۷ اینچی ۱۲۰ هرتزی WQHD+ OLED جلوی پوکو f5 Pro قرار دارد. پوکو برای اولین بار از صفحه نمایش WQHD+ در گوشی پرچمدار خود استفاده میکند. به طور پیش فرض، این گوشی نمایشگر خود را با وضوح +FHD اجرا میکند. اما بعد از راهاندازی اولیه، اگر به حالت WQHD+ تغییردهید، نمیتوانید تفاوتی بین آن دو حالت تشخیص دهید. پنل OLED گوشی در تمام جنبههای کلیدی مانند: روشنایی، زاویه دید، رنگ ها و کنتراست بسیار خوب عمل میکند. به لطف نرخ تازه سازی ۱۲۰ هرتز، عملکرد در منوها و رفتن بین برنامهها را فوق العاده روان اجرا میکند. پخش ویدئو نیز با رنگ های گرم و زاویه دید عالی، برای چشم ها تجربهایی لذت بخش را به ارمغان دارد. این پنل از پخش محتوای HDR پشتیبانی میکند و میتواند در نور شدید خورشید به اندازه کافی روشن شود.
بررسی گوشی پوکو F5 Pro در بخش اسپیکر
در بررسی Poco F5 Pro، تجربه صوتی از طریق دو بلندگوی استریوی آن که در بالا و پایین گوشی هوشمند قرارگرفته اند، ارائه میشود. این بلندگوها به صدای نسبتاً بالای ۸۹٫۴ dB(A) دست مییابند.
این گوشی با بلندگوهای استریو دارای گواهینامه Dolby Atmos عرضه میشود. در حالی که این بلندگوها دارای صدای بلندی هستند اما باس یا عمق صدا خوبی ندارند. صدا نیز به دلیل بلندگوی دوم قویتر شده است.
برای دستگاه های صوتی خارجی، این گوشی هوشمند گزینههای اتصال را از طریق درگاه USB-C یا بلوتوث ۵٫۳ ارائه میدهد. در بررسی Poco F5 Pro، این گوشی از طیف گستردهای از کدکهای بلوتوث از جمله AAC، SBC، LDAC، aptX HD، aptX Adaptive Audio، aptX TWS+ Audio و LHDC V1 تا V5 پشتیبانی میکند.
بررسی گوشی Poco F5 Pro در بخش آنباکس
داخل جعبه پوکو F5 پرو یک شارژر ۶۷ واتی، چند کاغذ راهنما، یک پین خارج کننده سیم کارت و یک قاب پلاستیکی نرم و شفاف قرار دارد.
در حالی که سرعت شارژ سیمی سریع پوکو F5 پرو را دوست خواهید داشت، از Poco قدردانی میکنید که کابل USB-C را در درون جعبه قرار داده است. خوشبختانه، آداپتور جمع وجور و سبک است و برای حمل آن مشکلی نخواهید داشت.
بررسی گوشی Poco F5 Pro در بخش نرم افزار
پوکو اف ۵ پرو روی MIUI 14 مبتنی بر Android 13 اجرا میشود. در برخی از بخشها، رابط کاربری MIUI به شدت از iOS الهام گرفته شده است. برای مثال، کشیدن انگشت از سمت راست سوراخ پانچ به پایین، یک اعلان به سبک iOS را باز میکند، در حالی که با کشیدن انگشت به پایین از سمت چپ، پانل اعلانها گسترش مییابد. پوکو F5 پرو بر روی یک رام جهانی MIUI اجرا میشود، بنابراین هیچ برنامه چینی را در UI آن پیدا نخواهید کرد. شما به فروشگاه Google Play و مجموعه کامل برنامههای Google دسترسی کامل دارید.
پوکو اف۵ پرو با چندین برنامه و بازی از پیش نصب شده عرضه میشود. شما میتوانید همه بازیها را حذف کنید تا تجربهی بهتر را داشته باشید. با این حال، حذف یا غیرفعال کردن بسیاری از برنامههای اصلی مانند Get Apps، Share Me، Music و Mi Browser غیرممکن است. بدتر از آن، آنها مرتباً اعلانها را ارسال میکنند یا تبلیغات را نشان میدهند و آزاردهنده میشوند. خوشبختانه، میتوان تقریباً همه این اعلان ها را بی صدا کرد.
در بررسی پوکو اف۵ پرو در قسمت بهروزرسانی های پوکو، سری F5 Pro دو سال ارتقاء سیستم عامل و سه سال آپدیت امنیتی دریافت خواهد کرد. این به طور قابل توجهی بسیار پایینتر از سامسونگ است که وعده چهارسال بهروزرسانی سیستمعامل را برای گوشیهای میانرده خود مانند گلکسی A54 را دادهاست. حتی گوشی میان رده Google Pixel 7a سهسال بهروزرسانی سیستم عامل و پنج سال آپدیت امنیتی دریافت میکند.
بررسی گوشی Poco F5 Pro در بخش سخت افزار و باتری
در بررسی POCO F5 PRO، در این قسمت به سختافزار آن میپردازیم، گرچه Snapdragon 8+ Gen 1 جدیدترین و بهترین تراشه کوالکام نیست، اما توانایی اجرای بهترین برنامهها و بازیهای اندرویدی را دارد. این پردازنده بهترین نیست اما این دومین پردازنده برتری است که یک گوشی اندرویدی میتواند آن را داشته باشد. جالب اینجاست که پوکو از نسخه ۳ گیگاهرتزی Snapdragon 8+ Gen 1 استفاده میکند که ۲۰۰ مگاهرتز کندتر از آنچه در اکثر گوشیهای دیگر است که از همین تراشه استفاده میکنند. با توجه به سرعت این پردازنده، به دلیل سرعت پایینتر، هیچ تفاوتی در عملکرد آن مشاهده نمیکنید.
عمر باتری یکی دیگر از مواردی است که در بررسی پوکو F5 پرو، به آن میپردازیم. این گوشی با باتری ۵۱۶۰ میلی آمپر ساعتی و تراشه کارآمد کوالکام، تمام روز را به راحتی میتواند دوام آورد. در آخر بعد از هفته ها استفاده، تلفن دو روز کامل را پشت سر میگذراند. از پوکو F5 Pro به شدت برای عکسبرداری، ضبط ویدیوهای ۸K، پخش ویدیو از طریق اینترنت ۵G و موارد دیگر میتوان استفاده کرد، شما میتوانید باتری را در عرض یک روز تمام کنید.
در طول هفته، از پوکو F5 پرو برای استفاده در حدود ۵-۶ ساعت پخش موسیقی و به عنوان یک نقطه اتصال برای اتصال دستگاههای دیگر هم میتوان استفاده کرد. علیرغم صرفه جویی در باتری، گوشی نزدیک به ۱٫۵ روز میتواند دوام آورد.
شارژ کردن پوکو F5 Pro بسیار راحت است. این گوشی از شارژ سریع سیمی ۶۷ واتی پشتیبانی میکند. که به ادعای پوکو میتواند باتری خود را در حدود ۳۰ دقیقه شارژ کند. اما در آزمایشهای متعدد، گوشی در حدود ۱۷دقیقه از ۰ تا ۵۰ درصد رسید، در حالی که شارژ کامل آن حدود ۳۱ دقیقه طول کشید.
Poco F5 Pro از شارژ بیسیم نیز پشتیبانی میکند. این اولین گوشی پوکو است که این کار را انجام می دهد. این شرکت ادعا میکند که این گوشی از شارژ سریع بیسیم ۳۰ واتی پشتیبانی میکند. و شما میتوانید با شارژر بیسیم سریع شیائومی، گوشی خود را شارژ کنید.
بررسی پوکو F5 پرو در بخش دوربین
در بررسی پوکو اف۵ پرو، دوربین اصلی ۶۴ مگاپیکسلی با لرزشگیر OIS میتواند عکسهای مناسبی را در فضای باز و با رنگ و لعاب ثبت کند، در حالی که پوکو از یک دکمه زوم دیجیتال ۲ برابری در برنامه دوربین استفاده میکند، نتایج با افت قابل توجهی در جزئیات همراه است. و این در شرایط روشن و آفتابی میباشد. این قابل انتظار است زیرا گوشی فاقد دوربین اختصاصی با زوم اپتیکال است.
در محیطهای کمنور، افزودن لزرشگیر OIS به پوکو اف۵ پرو کمک میکند تا عکسهای خوبی بگیرد. اما تلفن با گرفتن اجسام متحرک در شب مشکل دارد. بیشتر عکسهای حیوانات خانگی و انسان های درحال حرکت، که با پوکو F5 پرو در محیطهای داخلی یا کم نور گرفته شدند، تار و غیرقابل استفاده بودند.
دوربین اولترا واید ۸ مگاپیکسلی ناامید کنندهترین بخش از مجموعهی دوربینهای Poco F5 Pro است. میتواند در روز روشن عکسهایی با محدوده دینامیکی مناسب بگیرد، اما همین دوربین درشب تصاویری با نویز زیاد را ثبت میکند. هنگام جابجایی بین دوربینهای اصلی و اولترا واید، تغییر قابل توجهی در رنگها ایجاد میشود.
هرچه کمتر در مورد دوربین ماکرو ۲ مگاپیکسلی پوکو اف۵ پرو صحبت شود، بهتر است. دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی جلویی هم تحت تاثیر قرارتان نمیدهد. اکثر عکسهایی که در روز روشن گرفته میشود خوب هستند اما در محدوده دینامیکی مناسب و نور خوب. ولی در نورکم، حسگر به وضوح به حد خود میرسد، و عکسهایی که حاوی مقادیر قابل توجهی نویز و کمبود رنگهای عمومی هستند را با تاری فراوان نشان میدهد.
برنامه دوربین MIUI پر از ویژگیها و گزینههای سفارشیسازی شده است و گزینههای زیادی برای عکس گرفتن دارد. یک حالت قدرتمند Pro، سرعت شاتر، ISO، فوکوس و سایر ویژگیهای دوربین که قبل از کلیک کردن بر روی عکس میتوانید آن را تغییر دهید، اگرچه گزینهای برای عکاسی با فرمت RAW وجود ندارد. اما حالت Pro ویدئوهایی با وضوح ۸K@FPS24ضبط میکند.
بررسی Poco F5 Pro بخش گیمینگ
در بررسی گوشی پوکو F5 پرو به بخش گیمینگ آن میپردازیم، این گوشی که به عنوان یک گوشی هوشمند مخصوص گیم طراحی نشده است، اما اکثر بازیها را به آسانی اجرا میکند و یکی از بهترین گوشیهای پیشنهادی برای گیم است، این گوشی مجهز به تراشه گرافیکی اسنپدراگون ۸+ Gen 1 و آدرنو ۷۳۰ است، و حتی در تنظیمات گرافیکی بالا، گیم پلی روان و بدون دردسر را با سرعت ۶۰ فریم در ثانیه برای بازیهای فعلی ارائه میدهد.
بررسی گوشی Poco F5 Pro در بخش جمع بندی
در بررسی پوکو F5 پرو، که با قیمت اولیه ۴۳۲ دلار به فروش میرسد، امکانات بسیار زیادی را از خود به نمایش میگذارد. اما با رقابت سختی از سوی دو گوشی فوق العاده محبوب روبرو است: Samsung Galaxy A54 و Google Pixel 7a.
پوکو اف۵ پرو قطعا ارزش بررسی را دارد، تا زمانی که بتوانید با یک دوربین ضعیف و تجربه نرم افزاری متوسط زندگی کنید. از نظر سختافزاری، Poco F5 Pro تقریباً در همهی بخشها برتر است. کیفیت ساخت عالی، پنل OLED 120 هرتزی، طراحی ممتاز و سرعت شارژ سریع را ارائه میدهد.
تنها مشکل پوکو F5 پرو، دوربینهای ثانویه ضعیف و تجربه MIUI است. به طور خاص، پوکو باید به دنبال حذف اعلانهای ناخواسته از برنامههای سیستمی را در دستور کار خود بگذارد و خط مشی بهروزرسانی نرمافزار خود را بهبود ببخشد. گوگل و سامسونگ به ترتیب سه و چهارسال بهروزرسانی سیستم عامل و پنجسال آپدیتهای امنیتی را برای اکثر دستگاههای خود وعده دادهاند. در مقایسه، وعده پوکو برای دوسال بهروزرسانی سیستمعامل و سهسال آپدیت امنیتی است، این غیرقابل قبول است، مهم نیست که گوشی چقدر مقرون به صرفه و پرکاربرد باشد.